Har du mistet en, du holder af?

Det er aldrig sjovt at skulle sige farvel til en, man elsker og holder af. Men når dette er tilfældet, så er der nogle ting, som man skal have styr på, og det kræver lidt planlægning. Vi har lavet en kort 3 trins guide her i indlægget, som kan hjælpe dig med at få styr på alle de praktiske ting, efter en person er gået bort. 

 

 

1. Bedemand

Det første trin vil være at kontakte en bedemand. En bedemand kan være en stor hjælp midt i din sorg. Han/hund vil hjælpe dig igennem processen og gøre det hele mere overskueligt og trygt for dig. Så kan du og dine kære få ro til at sørge, imens bedemanden sørger for det praktiske. En bedemand vil også hjælpe dig med at henvise til en god blomsterforretning, hvilken kiste du kan vælge og andre ting. 

2. Blomster

Hvis du ønsker at bestille en bårebuket med en bestemt type blomst, kan det være du skal henvende dig til blomsterretningen i god tid. Så kan de hjælpe dig med at få bestilt den type blomst, som du ønsker hjem, så du kan ære den døde med deres yndlings blomst. Skal du deltage i en begravelse, er blomster en god måde at vise sin respekt og sorg til den pårørendes familie på. Du kan aftale med blomsterforretningen om, at de kan indlevere blomsten eller bårebuketten for dig, når begravelsen skal ske. 

3. Rydning af dødsbo

I nogle tilfælde kan du have brug for rydning af den afdødes bo. Om det er et familiemedlem, en fjern slægtning, en ældre på et plejehjem eller noget andet, så kan du hyre virksomhed til at hjælpe dig på vej. Det kan være en meget følelsesladet proces, hvor det kan hjælpe, at andre gør arbejdet for dig. Her kan i aftale, hvad der skal ordnes. I nogle virksomheder tilbydes der f.eks. rengøring af dødsboet, så du ikke skal igang efterfølgende.