Økologisk te er bare bedre

Fra et miljøperspektiv er konventionelt dyrket te en af ​​de mest ødelæggende afgrøder i Asien. Fordi det ofte dyrkes i store højder. De kemikalier, der anvendes i konventionel te, beskadiger ikke kun det lokale økosystem, men løber ned ad bjerge og forurener gårde, skove, floder og endda havene.

Mange konventionelle teselskaber tilføjer ligeledes GMO-ingredienser som modificeret majsstivelse. GMO-tilsætningsstoffer i te fremstilles sandsynligvis med gensplejsede majs og soja. Den eneste måde at garantere, at du ikke smutter på GMO-ingredienser, er at vælge ikke-GMO-projektbekræftet og certificeret økologisk. Organisk te har ikke GMO-ingredienser. Mens ikke-GMO kun garanterer, blev der ikke brugt GMO’er. For at undgå kemikalier, kunstige tilsætningsstoffer og GMO’er skal du vælge økologisk te.

Det er bedre for dem, der dyrker teen

Økologisk te er også bedre for landmændene selv. Under dyrkning og høst af økologiske teafgrøder udsættes landmændene, plukkerne og forarbejdningsvirksomhederne ikke for disse kemiske pesticider og gødning. De kemikalier, der anvendes på nogle konventionelle telandbrug, har vist sig at forgifte landmænd eller øge deres risiko for kræft. Derfor betyder det at vælge økologisk, at vælge et bedre liv for de landmænd, der dyrker og høster din te.

Støt små telandbrug

Mange økologiske telandbrug er meget mindre familie- eller samfundsejede gårde snarere end større virksomheds- eller internationale kæmpe gårde. Så ved at vælge økologisk vælger du at støtte små, lokale virksomheder. Det kan have mange positive betydninger for lokalsamfundet såsom øget beskæftigelse, lokal jordkontrol og bedre miljømæssig bæredygtighed.

Bedre smag

Da en økologisk teplante dyrkes i et miljøvenligt miljø, vil du sandsynligvis også opdage, at teen har en bedre og rigere smag end konventionelle alternativer. Dette skyldes, at det ikke er blevet påvirket af kemikalier, og afgrøden er blevet godt passet.

Da planterne ikke er genetisk modificerede, er den unikke smag af te blevet forstyrret med mindre. Som forbruger betyder det, at du får en mere autentisk smag.

Hvad er der ikke at elske ved økologisk te? Med hver kop te kan du hjælpe med at støtte bønderne og miljøet, samtidig med at du får en bedre smagsoplevelse.

Gør dig selv en tjeneste og besøg https://nordic-tea.dk/oekologisk-te-59/.