Tjek markedet for brugte biler i hele Danmark

Når du skal finde din næste brugte bil, kan du med fordel kigge efter den i hele Danmark. Der kan være store forskelle på prisniveauet og udbudet, alt efter hvor i landet du kigger og derfor giver det god mening, ikke kun at kigge lokalt. Det gælder uanset om du kigger efter en bil hos en privat sælger eller hos en forhandler. 

Det betyder at selv om du bor i København, kan du godt kigge efter brugte biler på Fyn. Samtidig med at du med fordel kan se efter en bil i hele Danmark er det også en god ide at bruge tid på at lære bilen at kende inden. Hvilke anmeldelser har bilen fået. Husk der er forskel på de forskellige årgange. Har tidligere ejere været glade for bilmodellen eller har de måtte på værkstedet med den i tide og utide. Vil de anbefale den til andre. Alt det skal afspejle sig i prisen. 

Forhandler eller privat sælger?

Du har som udgangspunkt to forskellige muligheder når du skal købe en ny brugt bil. Du kan vælge at købe hos en privat sælger eller hos en forhandler. Der er fordele og ulemper ved begge. Som udgangspunkt er en privat sælger billigere, men din bil er hverken omfattet af en garanti eller købeloven. Det betyder at du køber bilen som beset. 

Det er en bil til gengæld hvis du køber en brugt bil hos en forhandler. Her er bilen omfattet af en garanti og købeloven. Typisk vil bilen også have været forbi en mekaniker inden den bliver sat til salg. Det betyder også at bilen også er dyrere, end hos en privat sælger. Kan du selv undersøge, vurdere og reparerer en bil, kan det godt betale sig at købe hos en privat sælger, men har du ingen viden omkring biler, er en forhandler mere sikker.